De unge siger:

Gode råd til unge, som skal starte i behandling – ”hvorfor skal man vælge at få hjælp”?

 

Dreng 17 år: Uden hjælp har man ikke en ret stor chance til at komme ud af misbrug. På et behandlingscenter får man hjælp og støtte til at komme videre i livet uden misbrug.

 

Dreng 16 år: Så man kan få en god fremtid og nogle bedre omgivelser (fx derhjemme), og man kan snakke bedre med sin familie.

 

Pige 18 år: Det skal man gøre, hvis man ønsker det gode liv. Man ville indse, at man godt kan leve et liv uden stoffer, og man får en ny livsglæde og en god start på livet.

 

Dreng 16 år: Har ikke været her i lang tid, men det bedste råd jeg har fået er at tænke på mig selv under behandlingen.

 

Dreng 18 år: Fordi man ikke altid er i stand til selv at have overblik, hvis man benægter sin krise. Der er professionelle, som er uddannede i at hjælpe, hvor ens familie ikke vil kunne give det samme, fordi de har følelser med. Få et godt liv. Få sin familie evt. venner igen. Få kontrol over sit liv. For samfundet. Mest for ens egen skyld.

 

Dreng 24 år: Vær ærlig i forhold til de stoffer, du har taget og ikke tænke, at man er sej, fordi du har taget flere stoffer end andre. Du får den hjælp, du har brug for, hvis du er ærlig med det, og mange kan høre, hvis du lyver om det.

 

Dreng 15 år: For at rette op på sit liv og få hjælp til at stoppe med at tage stoffer.

 

Dreng 16 år: SÅ man ikke doper sig selv ihjel. SÅ man ikke ender med at side nede på et torv eller i en lejlighed, og dræber sig selv.

 

Pige 16 år: For at få det bedste ud af sit liv, evt. få uddannelse/job. Man skal tænke positivt på det hele. At man skal tænke på sig selv og ens højeste ønsker.

 

Pige 17 år: Man skal indse, at man har et problem, før man skal søge om hjælp. Man kan ikke hjælpe nogen, som ikke vil hjælpes. Man burde modtage hjælp for at finde nogle gode rutiner og tage i mod hjælpen, som man kan få, både fra beboere og behandlere.

 

 

 

Hvad betyder det for dig, at du har fået hjælp på Stop Ung?

Dreng 17 år: Hvis jeg ikke havde kommet på Stop Ung havde jeg endt enten i en kiste eller i fængslet, så Stop Ung har faktisk reddet mit liv.

 

Dreng 16 år: Jeg har fået det meget bedre med mig selv, og jeg har fået min 9.klasse, og jeg snakker bedre med min mor og far, så det betyder rigtig meget for mig, at jeg har fået hjælp af Stop Ung.

 

Pige 18 år: Det betyder en stor del. Man kan godt sige, at Stop Ung har reddet mit liv, for hvis jeg ikke var kommet i behandling, så var jeg måske død.

 

Dreng 16 år: Det betyder rigtig meget, da det har reddet min familie og liv.

 

Dreng 18 år: Håndtere følelsesmæssige situationer anderledes. Er blevet glad for livet igen og har mødt mennesker, som jeg kan relatere til. Behandlerne har hjulpet mig til at tænke rationelt og et objektivt blik på ens problemer. Lærer at skelne mellem lyst og behov. Sætte pris på små og store ting. Er taknemmelig for at staten har givet mig en ny chance for et godt liv. Har lært at se indad og mærke efter med min fornuft, hvad der er bedst for mig.

 

Dreng 18 år: Det betyder, at jeg kan styre mit eget liv, misbrug er ikke længere en faktor for mig, jeg er blevet meget bedre til at styre mig selv psykisk samt være min egen bedsteven.

 

Dreng 24 år: Det er og kommer til at være alt afgørende for mig.

 

Dreng 15 år: At jeg ikke har behov for stoffer mere.

 

Dreng 16 år: Et bedre liv. Det betyder for mig, at jeg har fået en chance mere for at rette op på mit liv.

 

Pige 16 år: At min fremtid ser lysere ud, og at jeg sagtens kan blive det, jeg gerne vil.

 

Pige 17 år: Det betyder meget. Har lært en masse både om mig selv, samt at kunne være velfungerende i et normalt samfund. Stop Ung har givet utrolig meget støtte og tryghed gennem årene.